Reklam
Tarih : 2025-11-28 11:20:21

'Gülüklü Çorba'nın usullere uygun sunulup sunulmadığı kontrol ediliyor

Alanya Belediyesi, kentin gastronomik değerlerini koruma, tanıtma ve mutfak kültürünü yaşatma hedefiyle Mutfak Mirası (Culinary Heritage) çatısı altında çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların merkezinde yer alan geleneksel lezzet Gülüklü Çorba'nın coğrafi işaretle tescillenmesinin ardından, çorbayı geleneksel usullere uygun sunduğunu belgelemek isteyen işletmelere ziyaretler düzenleniyor.

Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar Odası ve Alanya Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu, tescilli ürünlerin yeterliliklerini düzenli aralıklarla kontrol ediyor.

Gerçekleştirilen son denetime, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, Alanya Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sevda Çapa ve Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş, Alanya Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Gıda Mühendisi Sevcan Soyer ve Ziraat Mühendisi Şenay Çelik katıldı.

Komisyon, restoran, lokanta ve kafelerde Gülüklü Çorba'yı orijinal tarifine uygun hazırlayıp sunduğunu kanıtlamak isteyen işletmeleri yerinde değerlendirdi. Denetimlerde, çorbanın coğrafi işaret belgesinde belirtilen standartlara uygunluğu, kullanılan malzemeler, sunum şekli ve tescil şartları incelendi.

Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gülüklü Çorba'nın geleneksel tarife uygun hazırlanmasının tescilin anlamlı olması açısından son derece önem taşıdığını vurguladı. Komisyon, sunduğu çorbanın tescilli ürün olduğunu ispatlamak isteyen işletmeleri düzenli olarak ziyaret ettiklerini aktardı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 724cerkezkoy Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.